Om Toyota Sørvest

Med kjærlighet til kvalitet.

Toyota Sørvest har i en årrekke hatt en sterk markedsposisjon sitt distrikt. For tiden er vi cirka 90 entusiastiske ansatte fordelt på avdelingene på Forus og Mariero, og så planlegger vi åpning av ny avdeling på Bryne i 2021.

Fra Hegre til Toyota Sørvest.

Jonas Hegre AS har, i tillegg til Toyota, vært forhandler for blant annet Mercedes-Benz, Arabella, Neckar, Skoda og Mazda. I løpet av 1970-årene kom alt til å dreie seg om Toyota og Mazda.

De første årene foregikk forretningsdriften i Oalsgaten, men i perioden 1978 til 1986 ble all aktivitet gradvis flyttet til Gamleveien på Lura. I 1986 ble Mazda og Toyota adskilt i separate selskaper, Toyotafirmaet ble da hetende Hegre Bil AS.

Fra Bilhuset til Toyota Sørvest.

I 1972 startet Bilhuset startet opp som Toyota- og Skodaforhandler i Lagårdsveien 81. Skoda forsvant like fort her som i Sandnes, og fremtidig satsing ble konsentrert om Toyota. I 1984 sto nybygg klart i Langflåtveien på Mariero. I en periode med sterk vekst, ble utbygging nødvendig allerede i 1988.

Midt på 90-tallet ble verkstedet Central Auto i Madlaveien 291 kjøpt. Central Auto var Toyota merkeverksted i Stavanger frem til Bilhuset etablerte sitt eget verksted. Bygningsmassen på Madla var slitt, og i 2013 ble det besluttet at driften på Madla måtte avsluttes.

I 2001 skiftet Bilhuset AS navn til Toyota Stavanger AS.

Toyota Sørvest og veien videre.

I 2007 fusjonerte Hegre Bil AS og Toyota Stavanger AS. Hegre- og Oftedalfamilien beholdt eierandel på 50 % hver. I 2012 overtok Oftedalfamilien alle aksjene i Toyota Sørvest AS. Senere samme år ble avtale om Lexusagentur tegnet, og Lexus Stavanger åpnet som en avdeling i Toyota Sørvest 1. januar 2013.

Plassmangel og stadig eldre lokaler har gjort det nødvendig å ta beslutninger angående bygningsmassen, og 22. august 2016 flyttet Toyota Sørvest inn i nye lokaler på Forus. Avdelingen på Lura ble nedlagt i sin helhet. På Mariero fortsatte verksteddrift og salg av deler/rekvisita, mens øvrige aktiviteter ble flyttet til Forus.

Videre planer er å åpne et verkstedpunkt inkl. salg av deler/rekvisita lenger sør i distriktet.