UNDER ARBEID

60 år med Toyota!

Lille julaften 1963 ble den første Toyota levert i Rogaland. Jonas Hegre AS hadde fått Toyotaagenturet for Sandnes og Jæren og fikk tildelt en av de 5 Toyota Crown som var aller første sending av Toyota til Norge. Bilen ble levert til direktøren på Figgjo Fajanse.

I 1972 fikk Stavanger, Sola, Randaberg og Ryfylke egen Toyotaforhandler, Bilhuset. Begge selskapene skiftet etter hvert navn og ble til Hegre Bil AS og Toyota Stavanger AS . Disse to selskapene fusjonerte i 2007 og fikk navnet Toyota Sørvest AS.

Dette gjør Toyota Sørvest AS til en av Europas aller eldste Toyotaforhandlere som har vært i kontinuerlig drift som familiebedrift som ikke er kjøpt opp eller har gått inn i en stor kjede. Toyota var et aldeles ukjent merke i Norge i 1963, og det ble bare solgt en modell, Toyota Crown. Etter hvert kom Toyota Corona, Toyota Corolla, Toyota Carina og Toyota Celica på markedet og salget økte jevnt og trutt under ledelse av Tørres Hegre på Sandnes og Jan Oftedal i Stavanger. I 1974 ble varebilen Toyota Hi-Ace introdusert og ble en av de aller største suksessene i norsk Toyotahistorie.

Både Hegre Bil AS og Bilhuset AS vokste, og midt på 80-tallet kunne begge forhandlerne bygge nye anlegg, Hegre Bil på Lura og Bilhuset på Mariero. I Samme periode gikk de fleste Toyota over fra bakhjulstrekk til forhjulstrekk, det kom en rekke modeller som traff godt i markedet og i 1987 ble Toyota Norges mest solgte bilmerke og Toyota har siden alltid vært med i toppen av norsk bilbransje.